Blog

Dossier N42 Oosterzele, na 42 jaar komt er meer schot in de zaak

Minister van Staat en de Ere-Voorzitter van de Kamer Herman De Croo en Open Vld plus, fractieleider Filip Michiels uit Oosterzele reageren tevreden met opnieuw goed nieuws voor de N42 op het grondgebied van Oosterzele. Er komt eindelijk vooruitgang in het dossier van de N42 tussen Wetteren en Oombergen. Vrijdag heeft de Vlaamse Regering het GRUP ‘Ombouw N42 tot primaire weg (tussen Wetteren en Oombergen) definitief vastgesteld. Vorige week nog werd bekend dat minister Lydia Peeters  4 miljoen euro vrijmaakt  in 2021 voor onteigeningen in het kader van de herinrichting van de weg én 250.000 euro voor een studie om parallel fietsvoorzieningen aan te leggen langs de N465a.

Door de definitieve vaststelling kan er werk gemaakt worden om meer in te zetten op een verkeersveilige inrichting van de weg.

 

Minister van Staat Herman De Croo (Open Vld): “Na 42 jaar hard werken voor dit dossier, ben ik tevreden dat er verdere belangrijke knopen worden doorgehakt en budgetten worden vrijgemaakt. Ik heb gedurende mijn hele politieke carrière hard gewerkt om in overleg te gaan met ettelijke ministers van mobiliteit én met vele burgemeesters. Ik ben tevreden dat minister Lydia Peeters én deze Vlaamse regering nu tonen dat het menens is met dit dossier. Het beeld van verkeersdodenweg zal eindelijk verdwijnen. Ik ben ook de vele collega’s dankbaar die zich de voorbije 42 jaar mee hebben ingezet voor dit belangrijk dossier voor Zuid-Oost Vlaanderen. Ik hoop dat er ook een vlugge oplossing komt voor de voorziene rechttrekking op het grondgebied van Herzele.”

 

Open Vld plus-fractieleider Filip Michiels“De herinrichting van de N42 streeft nu een veilige en vlotte verkeersafwikkeling na door middel van de verdere uitbouw van een weg met 2X2 rijstroken met structurele middenberm, een grotere scheiding van verkeersstromen (doorgaand verkeer en bestemmingsverkeer) door aanleg van een ventwegstructuur en parallelle fietspaden om zo conflicten te vermijden en de doorstroming en verkeersveiligheid te verbeteren.”

 

Het is duidelijk dat deze Vlaamse Regering vooruit wil met dit dossier. Nu het GRUP werd goedgekeurd, op voorstel van minister Zuhal Demir, en de nodige budgetten worden voorzien door minister van mobiliteit Lydia Peeters om te starten met de onteigeningen, kunnen we alleen maar tevreden zijn dat er eindelijk schot in de zaak komt om de verkeersveiligheid op de N42 op grondgebied Oosterzele te verbeteren én de toegang tot Zuid-Oost-Vlaanderen vlotter af te wikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

@2018 Open Vld plus | All Rights Reserved | Privacyvoorwaarden | Cookiepolicy