Blog

Nog steeds wachten op digitaal inschrijven voor jeugd- en sportkampen.

De gemeenteraad keurde op 30 mei 2018 unaniem een voorstel goed om werk te maken van een digitaal inschrijvingssysteem voor jeugd- en sportkampen van de gemeente Oosterzele. Het voorstel werd geagendeerd door Open Vld plus-raadsleden Filip Michiels en Ruben De Gusseme. In de beslissing werd gestemd dat het de bedoeling was dat om de inschrijvingen voor de krokus- en paasvakantie 2019 voor de eerste maal online te laten verlopen.

Deze week werden de brochures voor de komende krokus- en paasvakantie rondgedeeld aan de inwoners. Leerlingen kregen ze mee op school. Daaruit blijkt dat het digitaal inschrijvingssysteem nog niet start bij deze inschrijvingsronde. De ouders moeten – opnieuw – op een speciale inschrijvingsdag (op zaterdag 19 januari) een nummertje trekken met nadien een mogelijkheid om fysiek in te schrijven in het gemeentehuis.

Raadslid Ruben De Gusseme: “Ik stelde in het verleden al voor om dit systeem aan te passen. Het is niet meer van deze tijd dat ouders – nu ook volgende week opnieuw – moeten gaan rijtje schuiven om hun kinderen in te schrijven voor een grabbel- of sportkamp.”

Open Vld plus zal het bestuur de vraag stellen vanwaar de vertraging komt in het dossier. Alle schepenen die mee het beleid uitzetten vorige legislatuur zijn momenteel nog in functie.

Fractieleider Filip Michiels: “Het dossier is – zoals we vaststellen nog niet rond. Ondanks de gestemde beslissing. We hopen dat zeker tegen de zomervakantie de inschrijvingen wél digitaal kunnen verlopen. En dat men zich dan niet verschuilt achter het gegeven om het digitaal inschrijvingssysteem de eerste keer te gebruiken bij een grote inschrijvingsdag als die voor de zomervakantie. Anders is er opnieuw sprake van bijna een jaar uitstel.”

Ruben De Gusseme en Filip Michiels hopen dus dat het rijtje schuiven voor de kampen zo snel mogelijk tot het verleden behoort in Oosterzele. We ijveren voor een goeie dienstverlening voor onze inwoners. Hopelijk is de inschrijvingsronde als die van zaterdag 19 januari de laatste die nog niet digitaal verloopt….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

@2018 Open Vld plus | All Rights Reserved | Privacyvoorwaarden | Cookiepolicy