Our team

Lees meer over Filip

Fractieleider gemeenteraad

Lijsttrekker – Kandidaat burgemeester

 

Geboortedatum: 13 februari 1981

Geboorteplaats: Zottegem

 

Onze lijsttrekker is een politieke duizendpoot. Hij werd 12 jaar geleden rechtstreeks verkozen als jongste gemeenteraadslid van Oosterzele en groeide al snel door naar fractieleider van zijn partij. Beroepshalve werkt Filip al sinds 2006 achter de schermen op Vlaams niveau, eerst als parlementair medewerker van opeenvolgende fractieleiders voor Open Vld in het Vlaams Parlmenent. Sinds 2014 is hij de raadgever jeugd van Vlaams minister Sven Gatz. Filip behartigt alle dossiers over jeugdbeleid, kinderrechten en vrijwilligerswerk.

Filip groeide in Oosterzele door uit het verengingsleven naar de lokale politiek. Hij was jarenlang lid en groepsleider van Scouts Sint-Kristoffel Scheldewindeke en secretaris van de Oosterzeelse jeugdraad. In 2007 kwam op de proppen met het idee om ‘de Windeekse Groenbuiken’ op te richten, waar hij tot vandaag nog steeds voorzitter van is. Dit comité wil vooral inzetten om de mensen meermaals per jaar samen te brengen.

Politiek is Filip een echte dossiervreter. Hij heeft zich de voorbije jaren vastgebeten in verschillende belangrijke dossiers als kinderopvang, afvalophaling, jeugdbeleid, ruimtelijke ordening, mobiliteit,… (lees meer op zijn website)

Samen met de hele ploeg van Open Vld plus wil hij inzetten om een nieuwe wind te laten waaien in Oosterzele. Tijd voor écht beleid mét meer inspraak van de bevolking. Er zijn heel wat belangrijke uitdagingen om Oosterzele landelijk te houden, kindvriendelijk – en verkeersveiliger – te maken, maar ook  een warm nest te maken voor onze senioren. Daarnaast zijn de uitdagingen om de gemeentelijke financiën aan te pakken groot met de opgebouwde schulden van de voorbije 12 jaar. Het wordt ook tijd om écht werk te maken van een digitaal Oosterzele voor de inwoners, ondernemers én de verenigingen.

Departments: Gemeenteraadsleden
@2018 Open Vld plus | All Rights Reserved | Privacyvoorwaarden | Cookiepolicy