Blog

Open Vld plus wil Oosterzele opfleuren via Bloemenwedstrijd

Op de gemeenteraad van komende donderdag lanceert Open Vld plus Oosterzele een voorstel om voor het eerst een bloemenwedstrijd te organiseren in de gemeente.

“Om de gemeente extra op te fleuren, willen we een bloemenwedstrijd in Oosterzele organiseren. Extra bloemen en planten kunnen het straatbeeld extra uitstraling geven, het is goed om de biodiversiteit in de gemeente te ondersteunen. Het is tevens een mooie actie als “Bijengemeente”, het zet de inwoners aan om bloemen te kopen bij onze vele lokale bloemenkwekers,” stelt gemeenteraadslid Carine Schamp.

Open Vld plus wil op de gemeenteraad donderdag 29 april het principe van de organisatie van de wedstrijd ter stemming voorleggen. De liberalen hebben ook al een ontwerp van wedstrijdreglement uitgewerkt.

 

Gemeenteraadslid Guy De Smet: “Het voorstel van wedstrijdreglement dat we uitwerkten is momenteel  ter bespreking met de gemeenteraad, we willen dit nadien definitief laten goedkeuren, op de gemeenteraad van volgende maand. In het reglement  stellen we voor om 2 wedstrijdcategorieën te voorzien: enerzijds bebloeming van de voortuin en anderzijds  bebloeming van de gevel van de woning of het appartement. We voorzien ook prijzen voor de deelnemers, in de vorm van Oh-bonnen. Zo geven we meteen een extra steun aan onze vele lokale handelaars.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

@2018 Open Vld plus | All Rights Reserved | Privacyvoorwaarden | Cookiepolicy